Corporate karriere udvikling netværk

Som en naturlig del af min empowerment høring praksis befinder jeg ofte mig i drøftelser med mine klienter om deres job og karriere. Sommetider taler vi om nye job eller jobmuligheder; Sommetider taler vi om kampagner; undertiden taler vi om karriere på lang sigt.
Disse er alle meget forskellige typer af samtaler. De fleste af mine klienter, der er i selskaber er Mid-niveau til senior-niveau ledere, der er kompetente og har allerede bevist deres værdi til virksomheden. Jeg arbejder også med klienter, der er uden for virksomhedens struktur eller er konsulenter til selskaber, med hvem karriere udvikling samtaler er forskellige.
Det er almindeligt, at folk ønsker at have en karriere udviklingsplan. Mange tror, at de succesfulde personer, der i corporation har foran havde en plan om at få, hvor de fik. Nogle gjorde, men helt ærligt, det er lettere for dem at hævde, at de havde en plan med fordel af bagklogskab og succes end for at udarbejde planen, skrev de år før.
Der er en hel felt af fagfolk, der tilbyder karriere udvikling af ressourcer og rådgivning. Jeg tror deres tjenester kan være yderst værdifulde, især når du flytter fra ét firma til et andet. Jeg er mere fortrolige med at hjælpe folk med at fremme og udvikle karrierer inden for samme selskab, som en integreret del af mine konsultationer. Og så er mit fokus i denne artikel.
I disse klient samtaler om karriereudvikling inden for samme firma udskifte jeg normalt forholdsvis hurtigt begrebet en “karriere udviklingsplan” med en “karriere networking plan” eller en “karriere udvikling networking plan.”
Jeg har arbejdet med en klient, der har været sparkende og skrigende om tanken om netværk. Hun har været fremragende arbejde og føler hun bør fremmes, baseret på sit arbejde. På én måde er hun helt korrekt. Dog på hende niveau i organisationen, ikke kun er der færre åbninger, men en gruppe af forskellige personer med deres egne dagsordener beslutter normalt om forfremmelser og jobskift.
Når flere personer med alle forskellige behov er involveret i sådan en beslutning, skal der være enighed om, at hun er den ene til at fremme eller acceptere eller flytte. Et sådant scenario kræver som regel mere end godt de nødvendige jobfærdigheder. I de fleste tilfælde, “mere” kommer til igangværende aktiviteter hun skal være forlovet i: netværk og opbygning af autentiske relationer.
Jeg ønsker at være klar, når jeg taler om karriere udvikling netværk, mener jeg ikke at starte netværk for at få et job, der er nu i interview-fase; min opfattelse er, at den smalle slags netværk er mere passende kaldes “lobbyvirksomhed”. I stedet, jeg taler om netværk gennem årene – opbygning af relationer, der er to-vejs, udvikle kollaborative partnerskaber, føler påskønnelse om interaktioner, udtrykker tillykke, når andre fremmes, og engagere sig i samtaler om en række emner.
Når mange personer er alle kvalificerede job, noget “mere” skal skille sig ud i den endelige kandidat. Dette “mere” kan være relateret til job resultater, men sandsynligt, “mere” er relateret til relationer – måske den ene, der er bedst kendt, eller den, der er mest kunne lide eller en, der har konsekvent god interaktion med andre.
Den kandidat, der er godt netværk er tilbøjelige til at øge chancerne for, at alle beslutningstagerne er enige, “Dette er ene.” Der kan nogle gange være en spændingen om et hedt anfægtede holdning, men alt taget i betragtning, de bedste overgange finder sted, når der er almindelig enighed om at vælge den endelige kandidat.
Karriere udvikling netværk — en start Plan
Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker på netværk som tovejs! Dette er vigtigt. Ordet “netværk” har blevet temmelig forurenet forresten nogle personer bruger dette ord. Bruge ordet, men du ønsker, men kan du forstå, at her jeg bruger det til at betyde en udveksling. Være pragmatisk, naturligvis, men forstå, at du er kun “netværk” Hvis en tovejsforbindelse sker. Dette er helt afgørende at forstå, hvis du ønsker at gøre dette til en bemyndigelse praksis.
I min empowerment rådgivning sessioner, jeg ofte coaching klienter om de bedste personer på netværket med, emner at tale om, og hvordan til at tale om emnerne. Dem, der er lidt genert eller tilbageholdende med taler med nogen på et meget højere niveau nogle gange bare har brug for denne ekstra tilskyndelse til at tage skridt til netværk.
Mange succesrige mennesker forstår allerede behovet for at netværk inden for deres virksomhed. De sandsynligvis ikke brug for en plan. Nogle job kræver, at enkeltpersoner ved, interagere og partner med andre i virksomheden, og så de er som regel godt netværksbaseret naturligt. Hvis virksomheden er stor, men er der mange personer uden for det aktuelle job, der er potentialer for at udvide et netværk.
Her er en enkel metode til at komme i gang. Lave to lister over personer i din virksomhed. Først er en liste over de personer, du allerede kender og indkvartering. Andet er en liste over de personer, du mener kan, på et tidspunkt, hjælpe dig i din karriere, du eventuelt allerede kender dem eller ej. Det er OK at have den samme person på begge lister; i virkeligheden, afhænger denne strategi der!
Den krydsende delmængde af de to lister er det sted at begynde. Med andre ord starte din networking plan med de personer, du kan lide, som du mener kan hjælpe dig i din karriere. Du vil have mere succes ved start, hvor det er nemmest. Holde din liste opdateret over tid, således at dette er en organisk proces.
Det næste skridt er at beslutte person af person, hvordan og hvor ofte til netværk. Starte igen, hvor det er nemmest. Hvis du har regelmæssige møder med nogen på din liste, target, sidde i nærheden af personen, eller foreslår, at du har frokost bagefter, eller tage en interessant artikel at give personen. Hvis du mener, du allerede aktivt netværk med denne person, skal du ikke justere eventuelle handlinger. Bare vær sikker på at holde personen på din radarskærm.
For de bedste resultater, holde et tidsskrift af dit netværk. I din journal eller i din kalender, gøre en notation for dig selv for din næste kontaktperson. Med alle midler, ikke over forpligte dig til begynder at bygge alt for mange nye relationer på samme tid. Som et forhold er i den fase, hvor enten du og anden personen er let at “ringe når som helst”, har du opbygget en relation, så fortsætter det er nemmere.
Netværk er så simpelt som sådanne eksempler, som jeg har lige givet; en netværk plan er også enkel. Det kræver bare nogle, um, planlægning og opmærksomhed.
Copyright 2006 Marshall hus

En tanke om “Corporate karriere udvikling netværk”

  1. The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my option to read, but I actually thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you possibly can fix if you happen to werent too busy looking for attention.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.