Her er de uforudsete rejseudgifter

At rejse er at leve – det koster kassen. Det tømmer pungen, og du kan være nødt til at finde et kviklån, for eksempel på Kviklanet, for at få råd til det. Alt andet end hyggelige hytte- eller campingture i det nordjyske presser økonomien for mange mennesker i en sådan grad, at de planlægger årets forbrug ud fra, hvornår de skal på ferie, og hvad de regner med at bruge.

De varme lande mod syd er blandt de mest yndede rejsemål, og allerede dér træder markedsmekanismer til og sørger for, at de også er blandt de allerdyreste – udbud og efterspørgsel, du ved. Her får du et overblik over udgiftsposter, det er vigtigt at have for øje.

Mobiltakster varierer

Det er ikke ligegyldigt, hvilket land du tager til, når det kommer til udgifter ved brug af mobil. Holder du ferie inden for EU, er taksten for midlertidige ophold de samme, som du betaler her i Danmark. Så snart du skridter uden for unionen, har du ikke længere den luksus at være ligeglad med dit mobilforbrug. Her kan taksterne for opkald hjem sagtens være høje.

Priser for fragt af bagagen

Priser i lufthavnen for fragt af bagage bør du også holde øje med. Det vil typisk være billetten, der fortæller, hvor meget og hvilken bagage du må have med på flyet. Flyselskaber vil typisk have mål for, hvor meget din bagage må fylde. Mange steder kan du regne med overvægtstillæg, hvis du overskrider grænsen for stykker bagage, du må have med dig i flyet.

Måltider under turen

Måltider under rejser bør du også have in mente, når det kommer til udgifter. Det er dyrt at spise i lufthavnen eller på flyet, og afhængigt af hvor du rejser hen, må du ikke medbringe bestemte typer madvarer, for eksempel animalske produkter som kød og smør.